Hur väljer man kattmat?

Det finns en uppsjö olika sorters kattmat från många olika leverantörer. Alla innehåller olika saker och säger sig vara för olika typer av katt. Det finns kattmat för kräsna katter, för allergiska katter och för allätare. Det finns torrmat, och torrfoder. Det finns blötmat och blötfoder. Det finns godis och produkter att tugga på för att kattens tänder ska må bra. Hur ska man hitta rätt i en sådan djungel? Hur ska man som kattägare veta att katten får i sig rätt näring eller att maten är fullgod för vad en katt behöver? Alla tillverkare redovisar idag vad maten innehåller så håller man koll på protein- och fettmängd samt ser till att kattmaten innehåller taurin ska katten få i sig det den behöver. Glöm inte bort vattnet bara. Det är lätt gjort och katten själv är inte alltid bra på att dricka.

Svenska råvaror i kattmaten

Idag finns det leverantörer som riktar in sig på miljötänk och som bara köper in svenska råvaror. Så som kattägare behöver man inte bara ta hänsyn till vad katten vill ha utan även vad man själv vill ge sin katt. Att köpa svenskt är inte bara bra för miljön det är även bra för din katt eftersom den svenska livsmedelsindustrin följer hårda regler och alltid redovisar innehåll i sin kattmat. Det gör att du som kattägare kan vara trygg med att veta att det som står på förpackningen stämmer.

Kolla om katten äter upp maten

Har man bara koll på sin katts vikt och ser till att katten äter varierat så ska man inte ha något att oroa sig över. Det är de gånger som katten slutar att äta som man behöver fundera vidare på varför och egentligen så fort som möjligt ta katten till veterinären. En katt som inte äter blir snabbt dålig och kan få bestående men. Därför är det viktigt att hålla katten under uppsikt.